COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary
Zinger schilder houtrot 1
Zinger schilders houtrot 2

HOUTROT REPAREREN

Het probleem van houtrot is dat het zich aan de binnenkant van het hout afspeelt en vaak te laat wordt ontdekt. Houtrot kan je vaak pas in een later stadium zien. Dit kan doordat de verflaag van het hout is losgebarsten of doordat het hout in elkaar is gekrompen en soms is het van buitenaf helemaal niet te zien doordat er bij de vorige schilderbeurt al wat plamuurlagen zijn aangebracht waardoor het houtrot achter de plamuurlaag ontstaat.

De grote boosdoener van houtrot is natuurlijk vocht. Wanneer er bijvoorbeeld kleine scheuren in de verflaag zijn ontstaan kan vocht in het hout dringen en kunnen er achter de verflaag schimmels gaan vormen. Deze schimmels waar houtrot onder valt voedt zich doormiddel van vocht, zuurstof en de juiste temperatuur.

Zinger schilders houtrot 3
Zinger schilders houtrot 4

Ventilatie

Om houtrot te voorkomen is een goede ventilatie een must. Zo kan het hout drogen en wordt houtrot voorkomen. Daarom is het goed om niet altijd alle naden zomaar te dichten met kit. Want deze openstaande naden hebben de functie dat de wind het eventuele vocht kan afvoeren.

Indien het hout al vochtig is maar het rottingsproces nog niet is ontwikkeld is het ook mogelijk om een vochtregulerend verfsysteem te gebruiken. Met dit verfsysteem kan het vocht door de verf naar buiten worden afgevoerd. Waardoor het hout rustig kan drogen.

WERKWIJZE EN HANDELINGEN

Houtrot verwijderen Houtrot verwijderen tot aan het gezonde hout
Ventileren Het hout laten ventileren totdat het goed droog is
Impregneren Aanbrengen van een tweecomponenten epoxy houtimpregneer.
Plamuren Aanbrengen van een tweecomponenten epoxy reparatiemiddel
Schuren reparatiemiddel schuren
Schilderen Gronden 2x en aflakken

WIJ REGELEN ALLES

Mochten de rotte delen te groot zijn om te repareren dan regelen wij een vakbekwame timmerman die het werk weer in originele staat zal herstellen. Dus is er houtrot geconstateerd, geen paniek! Wij nemen alle zorgen uit handen, het enige wat u hoeft te doen is contact met ons op te nemen, dan regelen wij de rest voor u.

Houtherstellen timmerman
© Copyright 2023 Zinger Schilders