COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary

Renovlies scanbehang voor duurzame en prachtige muren

Renovlies, ook bekend als scanbehang, kun je inzetten als een hoogwaardig alternatief voor traditioneel stucwerk. Lees hier waarom scanbehang de juiste keuze kan zijn voor jouw huis.

Waarom kiezen voor renovlies?

1. Perfectie in effenheid: Renovlies staat bekend om zijn onberispelijke, egale afwerking. Het verbergt kleine onvolkomenheden in de muur en creëert een glad, strak oppervlak dat ideaal is voor schilderwerk.

2. Duurzaamheid: In tegenstelling tot stucwerk, dat vatbaar is voor scheuren en beschadigingen, is renovlies uiterst duurzaam. Het kan kleine bewegingen in de muur opvangen zonder barsten te vertonen.

3. Snelle installatie: Renovlies kan snel worden aangebracht, waardoor je minder tijd kwijt bent aan de voorbereiding van je muren. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook geld.

4. Veelzijdigheid: Renovlies is geschikt voor bijna elk type ondergrond, inclusief gipsplaat en oud stucwerk. Het kan ook worden overschilderd in elke gewenste kleur.

5. Milieuvriendelijk: Renovlies is gemaakt van hoogwaardig vliesmateriaal en is een milieuvriendelijke keuze voor wandafwerking. Het bevat geen schadelijke stoffen en draagt bij aan een gezonde binnenluchtkwaliteit.


Voordelen van renovlies vs. stucwerk

Hoewel stucwerk al lange tijd populair is voor wandafwerking, heeft het scanbehang renovlies enkele aanzienlijke voordelen ten opzichte van deze traditionele methode:

Snelheid: Renovlies is sneller aan te brengen dan stucwerk, waardoor je projecten sneller kunt voltooien.

Duurzaamheid: Renovlies is beter bestand tegen scheuren en beschadigingen, terwijl stucwerk gevoeliger is voor barsten bij bewegingen in de muur.

Minder rommel: Stucwerk kan een stoffige en rommelige klus zijn, terwijl renovlies minder rommel geeft.

Veelzijdigheid: Renovlies is compatibel met verschillende ondergronden, terwijl stucwerk beperkter is in toepassing.

 

Hoe wij te werk gaan

Ben je op zoek naar een renovlies behanger in Hoorn en omstreken dan ben je hier aan het juiste adres. Renovlies behang is vergelijkbaar met stucwerk in termen van gladheid, wat betekent dat zelfs de kleinste oneffenheid op de muur zichtbaar kan zijn door het behang. Om ervoor te zorgen dat jouw muren behangklaar zijn, nemen wij de nodige stappen. Ons team gebruikt machinale schuurtechnieken met stofafzuiging om een perfect egale ondergrond te creëren. Hierdoor zijn jouw muren klaar voor een naadloze toepassing van het renovlies behang, resulterend in een prachtige, duurzame afwerking.

Wij volgen een zorgvuldig proces om ervoor te zorgen dat jouw muren perfect zijn afgewerkt:

1. Inspectie: We beginnen met een grondige inspectie van jouw muren om eventuele reparaties of voorbereidingen te identificeren die nodig zijn.

2. Voorbereiding: We bereiden de muren voor door ze schoon te maken en eventuele onvolkomenheden te repareren.

3. Aanbrengen van scanbehang: Ons ervaren team brengt het scanbehang aan met precisie en aandacht voor detail.

4. Afwerking: Na het aanbrengen zorgen we voor een gladde en egale afwerking die klaar is om te schilderen.

5. Schilderwerk: We schilderen het geheel af in de gewenste kleur met aandacht voor de kwaliteit van het schilderwerk.

PRIJS INDICATIE

Behang verwijderen 10 m2 € 75 - € 150
Behangen van een wand van 20 m1 € 450 - € 550
Glasvezel plakken per m2 € 23 - € 26

Renovlies behang Tarieven

Wij bieden een scherp all-in tarief voor het aanbrengen en airless spuiten of sauzen van renovliesbehang. De muren worden standaard afgewerkt met een lichte matte muurverf (Ral 9010, 9016 of wit), maar je kunt ook kiezen voor andere kleuren of afwasbare muurverf tegen een kleine meerprijs.

Onze muurverven worden airless gespoten voor een strak en gelijkmatig resultaat!

De kosten voor deze afwerking bedragen €23,50 per vierkante meter (all-in).

Dit tarief is inclusief:

– Demontage en montage van schakelmateriaal, trapleuningen, enzovoort.
– Voorafgaand machinaal schuren van de wanden.
– Reparatie van kleine beschadigingen en oneffenheden in de wanden.
– Kitwerk langs kozijnen en in hoek- en plafondnaden.
– Het zorgvuldig afplakken van plafonds, raam- en deurkozijnen, en eventuele radiatoren.

WAAROM VOOR ONS KIEZEN

Met meer dan 25 jaar ervaring en een echte focus op klanttevredenheid, kun je bij ons terecht voor je volgende schilderklus. Wij bieden een professionele werkwijze met een echte focus op klanttevredenheid.

 • Wij zijn concurerend  
 • Verzekerd van kwaliteit en vakmanschap
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Wij hanteren goede service en kwaliteit
 • Houden rekening met jouw budget
 • Streven naar perfectie

MEEST GESTELDE VRAGEN

 • Wat is Renovlies behang en hoe verschilt het van gewoon behang?

  Renovlies behang, ook bekend als scanbehang, is een speciaal soort behang dat is ontworpen voor wandafwerking. In tegenstelling tot gewoon behang, is renovlies behang gemaakt van vliesmateriaal en heeft het een zeer gladde en egale textuur. Het wordt vaak gebruikt om muren te versterken, te verbergen kleine oneffenheden en een strakke, schilderbare afwerking te creëren.

 • Waarom zou ik kiezen voor renovlies behang in plaats van stucwerk voor mijn muren?

  Renovlies behang heeft verschillende voordelen ten opzichte van stucwerk. Het is sneller te installeren, duurzamer omdat het minder gevoelig is voor barsten, en het veroorzaakt minder rommel. Bovendien is renovlies behang veelzijdiger en geschikt voor verschillende soorten ondergronden.

 • Hoe zit het met de kosten van renovlies behang in vergelijking met stucwerk?

  De kosten voor renovlies behang kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van het project en de gewenste afwerking. Over het algemeen kan renovlies behang een kosteneffectievere optie zijn dan stucwerk, vooral als je rekening houdt met de arbeids- en materiaalkosten.

 • Is renovlies behang geschikt voor elke kamer in mijn huis?

  Ja, renovlies behang is geschikt voor bijna elke kamer in huis, inclusief woonkamers, slaapkamers, keukens en badkamers. Het is bestand tegen vochtigheid en kan worden overschilderd in de gewenste kleur, waardoor het veelzijdig is voor verschillende ruimtes.

 • Hoe wordt renovlies behang aangebracht en hoe lang duurt het?

  Renovlies behang wordt aangebracht door eerst de muren voor te bereiden, eventuele oneffenheden te repareren en vervolgens het behang zorgvuldig aan te brengen. De exacte duur van het installatieproces is afhankelijk van de omvang van het project, maar renovlies behang kan doorgaans sneller worden aangebracht dan stucwerk.

 • Kan renovlies behang worden overschilderd?

  Ja, renovlies behang kan worden overschilderd met verf in de gewenste kleur. Hierdoor heb je volledige controle over het uiterlijk van je muren en kun je de esthetiek van je ruimte aanpassen.

© Copyright 2023 Zinger Schilders